Nagovor ravnateljice

 

Dragi učenci, spoštovani starši!

Pred nami je le še nekaj dni počitnic, nato pa se bo kot vsako jesen začelo novo šolsko leto; nedvomno bo za vas, učence, polno novosti, dogodivščin, zanimivih spoznanj, predvsem pa boste pridobili znanja o življenju in za življenje.

Starši boste na šolski spletni strani našli aktualne informacije, ki jih boste potrebovali za tekoče delo in tudi tiste, ki vas bodo ob morebitnih dodatnih vprašanjih usmerjale do odgovorov ali nadaljnjih informacij.

Vsak začetek šolskega leta je poseben, saj se že v prvih dneh veliko zgodi – nekateri učenci boste dobili nove sošolce, marsikdo pa bo v šoli našel prijatelje za vse življenje. Da bi lahko vsi, ki smo s šolo povezani, obdržali tudi to šolsko leto v najlepšem spominu, si želim, da bi bili vsak dan prijazni drug do drugega, da bi si pomagali na poti k učenosti, predvsem pa, da bi učenci in starši sprejeli čim več dobronamernih besed – tudi opozoril ter priporočil – s strani učiteljev in drugih delavcev šole.

Starši imate v šolskem obdobju svojih otrok veliko vlogo. V tem pomembnem času otrokovega življenja se zvrsti kar nekaj napornih trenutkov in vsak starš si želi, da bi bil pri vzgoji uspešen. Zato je najpomembneje, da ob življenjskem poslanstvu starša nikoli ne pozabimo na čustvo ljubezni. Ljubezen, ki jo otrok prejme od svojih staršev in jim jo tudi vrača, mu omogoča ustvarjanje dobrih odnosov z ljudmi kasneje v življenju. Starši smo tu za otroke, da jih spoštujemo in naučimo spoštovati sebe ter druge, pa tudi svoje okolje; tu smo, da jih vpeljemo v življenje ter jih naučimo, kako živeti med drugimi ljudmi. S svojih zgledom jim pomagamo graditi ustrezen odnos do soljudi, živali, narave in vseh stvari.

Včasih potrebujemo nekakšno oporo, nasvet, kako to storiti. Zato vam prilagamo naslednji – malce hudomušen, a zelo dober – recept:

SESTAVINE

2 zvrhani žlici pohvalnih besed

4 majhne žličke vztrajnega žuganja

½ skodelice jasnih zahtev

1 velika zajemalka zaupanja vase

 

Vse sestavine vztrajno mešajte in začinite z dobro voljo!

(Vir: Milivojević, Bilban, Kokelj, Kramberger, Steiner, Kožuh: Mala knjiga za velike starše)

 

Naj bo bivanje na naši šoli prijetno in zelo uspešno. Dobrodošli in na skorajšnje snidenje!

 

Natalija Kotar, ravnateljica

 
 
 
Dostopnost