Tradicionalni slovenski zajtrk

Ljudski rek pravi: »Po jutri se dan pozna.«  Današnje jutro smo – tako kot vsak 3. petek v novembru – pričeli s slastnim slovenskim zajtrkom.

Ob tem smo se spomnili na pomen zajtrka: daje nam moč in je hrana za možgane. Če zjutraj, preden gremo v šolo, pozajtrkujemo, s tem izboljšamo svojo delovno storilnost in tudi razpoloženje. Povedali smo, kaj je zdrav zajtrk, in takšnega tudi zaužili: črn kruh, maslo, med, mleko, jabolko.

Na zajtrku pa se nam je pridružila tržna inšpektorica, gospa Andrejka Grlić. Povedala nam je nekaj osnov o tem, zakaj je potrebno vsakokrat vzeti račun in čemu služijo davki.  Še več zanimivega nam bo povedala, ko jo bomo obiskovali in se seznanili z delom tržnega inšpektorja.

Glede na to, da »Prazna vreča ne stoji pokonci«, upamo, da bo zdrav zajtrk postal pravilo in tradicija vseh naših učencev.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost