Četrti dan

Teden je prehitro minil in za nami je že predzadnji dan v domu Štrk. Sedaj ga že tako dobro poznamo, da smo se odpravili na orientacijski tek v okolici doma in se nismo izgubili. Popoldan smo zamenjali torkove delavnice in učenci 6. c smo spoznavali tradicionalno ptujsko masko – kurenta, učenci 6. d pa smo šli na potep po vesolju. Ker je bil to naš zadnji skupni večer, smo pripravili točke za predstavietv sob ter plesali v skoraj pravem disku.. Jutri nas čakata še dve delavnici, potem pa se odpravimo proti domu, čeprav si želimo, da bi ta teden še malo podaljšali.

Pred šolo v Grosuplju nas pričakujte med 15.30 in 16.00.

Učenci in učiteljice 6. c in 6. d

Tretji dan

Spet nas je zbudil lep sonček in takšen lep dan smo izkoristila na polno. Takoj po zajtrku smo se odpravili na Ptuj, kjer smo trenirali kot pravi boksarji. Vse izgubljene moči smo nadomestili s sladko vročo čokolado. Popoldne so se ponedeljkove dejavnosti zamenjale. Učenci 6. c smo preizkusili svoje veščine preživetja v naravi, učenci 6. d pa so spoznavali vreme, opazovali oblake in se preizkusili kot napovedovalci vremena. Po najokusnejši večerji – šmorn s čokoladnim prelivom – smo igrali športne in družabne igre in se prijetno zabavali.

Učenci 6. c in 6. d

Drugi dan

Preživeli smo še en lep dan, poln dogodivščin in dobre hrane. Po jutranji telovadbi v parih smo se učenci 6. c podali na pohod do razgledne točke, od koder se vidi dom Dejana Zavca. Učenci 6. d pa smo poglobili svoje znanje o varstvo okolja in obiskali bližnje odlagališče odpadkov. Po kosilu smo Eli zapeli ob rojstnem dnevu in se posladkali z odlično sladico. Elina mami nam je tudi prinesla torte, ki so nam zeloo teknile. Polni energije po takšni dozi sladkorja, smo se učenci 6. c odpravili na raziskovanje vesolja, učenci 6. d pa smo po bližje spoznali tradicionalno ptujsko masko – kurenta. Zvečer smo se pozabavali z družabnimi in športnimi igrami.

Lepo vas pozdravljamo in že komaj čakamo jutrišnji dan, ko nas čaka vroča čokolada in boks pri Dejano Zavcu.

Učenci in učiteljice 6.c in 6.d

Prvi dan

Dopoldan smo polni pričakovanj prispeli na Ptuj. Nastanili smo se v sobe in dobili nekaj navodil, potem je že sledilo odlično kosilo. Popoldne smo preživeli ob spoznavanju vremena in preživetja v naravi. Učenci 6. c smo se naučili prepoznavati različne oblake, naredili oblak in mavrico ter se preizkusili v napovedovanju vremena. Učenci 6. d pa smo postavili šotor, se naučili zavezati nekaj vozlov in celo zakuriti ogenj s kresilom. Dan smo zaključili z večernim pohodom po okoliških poljih.

Lepo vas pozdravljamo in čisto malo pogrešamo.

Učenci in učiteljice 6. c in 6. d

(Skupno 1.054 obiskov, današnjih obiskov 1)