Letos smo se z zlatimi bralci odpravili na razgiban potep po središču Ljubljane. Potovali smo z vlakom in pustolovščino začeli v Enigmariumu, kjer smo najprej spoznali vse sorte ključavnic, si razdelili voki-tokije in se pomešali v štiri skupine. Imeli smo eno uro časa, da se rešimo iz sob pobega.

Ni tako pomembno, kdo je prvi rešil vse uganke, saj smo skupaj dosegli najdragocenejši cilj – sodelovanje in sprostitev! Bili smo detektivi, kričali smo v cirkusu, reševali Ljubljano pred naravno katastrofo in blesteli v kulinariki.

Nato se je uresničila močna želja zlatih bralcev – malica v najbolj priljubljenem rumenem M, sledil pa je obisk Kinodvora. V dvorani, ki smo jo imeli povsem zase, smo si ogledali švedski mladinski film Kraljica smeha, posnet po istoimenski knjižni predlogi.

Hop na vlak, obilo klepeta, in zlati bralci so odpotovali novim dogodivščinam naproti!

Nina Prešern, šolska knjižničarka

“Nagradni izlet za zlate bralce je bil res odličen. Soba pobega se mi je zdela zelo zabavna in smešna ter je bila moj najljubši del izleta. Prav tako mi je bil všeč film, četudi je malce žalosten. Za tak nagradni izlet se je izplačalo delati bralno značko vseh 9 let.” Tesa N. G.

“Všeč mi je bila soba pobega, ker smo reševali puzzle, in druženje v McDonaldsu. Film se je malo vlekel.” Pino M.

“Izlet je bil krasen in ga ne bom nikoli pozabila.” Nina T.

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)