Letna šola v naravi v 4. razredu

Četrtek, 20. 6.

Jutranji telovadbi so sledile še zadnje priprave za popoldansko testiranje. Vztrajali smo kljub valovitem morju in uspešno premagali vse ovire. Kosilo smo pospravili za šalo in po kratkem počitku nadaljevali s poukom v senci dreves. Popoldne je bilo morje še bolj vzvalovano, zato smo pomembna testiranja preložili na jutrišnje dopoldne. Zvečer smo si ogledali naše talente. Začeli smo z ugankami, nadaljevali s šalami, si ogledali bikoborbo in trike s kartami, zapeli pesem za učitelje ter zaplesali. Vse nastopajoče smo nagradili z bučnim aplavzom, nato pa večer nadaljevali s plesom v diskoteki. Naš DJ Damir se je izkazal z izborom pesmi, učitelji in učenci pa s plesnimi koraki.

Sreda, 19. 6.

Prebudili smo se v sončno jutro in dan pričeli s telovadbo. Dopoldne smo preživeli ob morju, kjer smo se učili pravilnih tehnik plavanja in pridobivali kondicijo za jutrišnje testiranje. Po kosilu smo se nekateri igrali na igralih, drugi sproščali z družabnimi igrami v sobah, tretji pa izdelovali zapestnice s perlicami, ki spreminjajo barvo. Čas počitka je hitro minil in že smo sedeli pri pouku. V senci dreves smo spoznavali primorski in morski svet, se orientirali, improvizirali, risali tlorise in okrasili majice z morskimi motivi. Po popoldanskem plavanju in sladoledu smo odšli na večerjo. Sedaj pa tekmujemo v športnih igrah na igrišču. Le kdo bo zmagal?

Torek, 18. 6.

V jutranjih urah smo se odpravili proti Poreču, kjer nas je čakala ladjica. Odpluli smo proti Rovinju. Ogledali smo si staro mesto in se osvežili s sladoledom. Na poti nazaj smo se po okusnem kosilu na palubi ustavili v Vrsarju. Plavalni učitelji so nam pokazali osnovne vesljaje in zamahe pri plavanju. Nekateri smo tudi skočili v vodo. Zvečer smo se pomerili v kvizu in pokazali veliko znanja. Sedaj se pripravljamo na nočni počitek.

 

Ponedeljek, 17. 6.

Varno smo prispeli v Špadiće in se razdelili po sobah. Popoldan smo na plaži naredili prve plavalne zamahe. Morje je toplo, vreme sončno. Po testiranju smo se s plavalnimi učitelji še malo namočili v morju. Po večerji smo odšli na sprehod do Poreča in se posladkali s sladoledom.

 

(Skupno 2.249 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost