Pa smo jo dočakali! Noč branja, katere namen je doživeti branje kot dogodek, razvijati veselje do branja, kreativnost ob in po branju ter seveda nagraditi naše pridne bralce. Tokrat so bili nagrade deležni učenci 6. razreda, ki so vseh šest let šolanja opravili bralno značko. Takih učencev je na naši šoli 40, vendar pa se noči v šoli vsi niso mogli udeležiti. Na koncu se jih je zbralo 30.

Noč branja smo pričeli v petek, 12. 5. 2023. Po uvodnem pozdravu in nagovoru knjižničarke smo se družili ob socialnih igrah. Socialne igre so poskrbele za veliko mero zabave, povezovanja, sodelovanja in komunikacije.

Ko se je večer prevesil pozno v noč smo si v učilnici priredili čisto pravi kino. Seveda smo poskrbeli tudi za pokovko. Ogledali smo si slovenski mladinski film Pojdi z mano. Knjigo po kateri je film posnet pa najdemo tudi v naši šolski knjižnici. Zgodba v filmu govori o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu. Topel, a napet mladinski film se osredotoča na to, kaj se zgodi v današnjem svetu, ko tehnologija zataji in pridejo na plan “primarni” človeški instinkti.

Po filmu je sledila kratka analiza ter nato skok v postelje ter branje, ali pa morda le nočni klepet.

Prebudili smo se v sončno sobotno jutro, pojedli zajtrk ter strnili misli doživete noči v šoli. Vsi smo se strinjali, da smo se imeli lepo ter da se že veselimo naše naslednje noči v šoli.

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)