Učenci Luka Nidorfer, Jakob Hawlina, Lan Šeme in Aljaž Urankar so se danes udeležili finalnega turnirja državnega tekmovanja za osnovne šole v košarki 3×3. Na tekmovanje, ki se je odvijalo na OŠ Alojzija Šuštarja v Ljubljani, so odšli sproščeno, samozavestno in brez večjih pričakovanj.

V predtekmovalni skupini so najprej premagali sovrstnike iz OŠ Poljane Ljubljana ter iz OŠ I Murska Sobota, izgubili pa proti učencem OŠ Antona Globočnika iz Postojne, kateri so na koncu postali državni podprvaki. V četrtfinalu so jim naproti stali učenci iz OŠ Simona Jenka Kranj, ki so spadali v ožji krog favoritov za končno zmago. Kljub temu, da si je Lan poškodoval gleženj, so jih naši učenci s fenomenalno igro spravili na kolena in se uvrstili v polfinale.

V polfinalu se je ponovil dvoboj proti OŠ Brežice, ki so ga odigrali že na področnem tekmovanju. Po hudem boju so imeli kanček več sreče učenci iz Brežic. Luka, Jakob in Aljaž so se brez poškodovanega Lana odločno podali v boj za 3. mesto. Z veliko zadetimi meti za tri točke ter veliko mero energije, so premagali učence iz OŠ Ljudski Vrt in se veselili končnega 3. mesta v državi!

Iskrene čestitke!

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)