1. dan

V torek, 24. 8. 2021, smo na šoli pričeli z izvedbo poletne Zabave po slovensko. Srečanja so namenjena učencem, ki prihajajo iz drugih držav in imajo tako možnost, da še pred prvim šolskim dnem obnovijo znanje slovenskega jezika.

Udeleženci so se v sproščenem vzdušju spoznali med seboj, nam predstavili družinske člane, povedali nekaj o svojih najljubših stvareh ipd. Ogledali smo si šolske prostore in imeli možnost videti, kako je, ko učitelji sedijo v šolskih klopeh in snujejo načrte ter za nas pripravljajo nove izzive. Igra pa nas poveže med seboj, ne glede na jezik, ki ga govorimo, zato je čas kar prehitro minil in vsi komaj čakamo nov dan ter nove dejavnosti.

  1. dan

Skupaj smo si ogledali kratek interaktivni posnetek o Sloveniji, nato pa spoznavali značilnosti slovenskih pokrajin. Skupaj smo oblikovali manjši plakat, nato pa so imeli tudi udeleženci priložnost, da drug drugemu predstavijo najznačilnejše simbole držav, iz katerih prihajajo. Na koncu smo se razvedrili še z ritmično pesmico in se poigrali z družabnimi igrami.

  1. dan

Prisluhnili smo gledališki pravljici v slovenskem jeziku, nato pa se pogovorili o nastopajočih živalih. Srečanje smo si popestrili tudi s pantomimo, kjer so udeleženci odlično prikazali gibanje določene živali. Naučili smo se tudi koreografijo za živahno pesem in se odlično razgibali, nato pa smo se ob koncu odpravili še v gospodinjsko učilnico, spoznali sestavine za palačinke in se tudi lotili peke. Za vse se je dan prav sladko zaključil.

  1. dan

Tokratno srečanje smo začeli s plesom, nato pa se lotili spoznavanja sadja. Besedišče smo utrdili z izpolnjevanjem sadne križanke, a ker je izkustveno učenje najučinkovitejše, smo se ponovno odpravili v gospodinjsko učilnico in pripravili sadno solato, s katero smo posladkali tudi učitelje. Skupaj preživeti dnevi so hitro minili, saj smo se prijetno zabavali. Ugotovili smo, da je v šoli prav prijetno, zato vsem sporočamo, da se lahko že veselite prihajajočega prvega šolskega dne.

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)