1. DAN

Učenci 3. b in 3. c razreda so danes preživeli prvi dan plavalne šole v naravi v CŠOD Cerkno. Takoj ob prihodu so se razvrstili po sobah, ki so poimenovane po laufarsih maskah – ta terjast, ta smrekov, ta krastov, ta slamnat, ta koševa… Po dobrem kosilu smo se odpravili na bazen v hotel Cerkno.

Na bazenu smo učitelji plavanja preverili, kako dobro znajo plavati učenci in jih glede na stopnjo znanja razvrstili v plavalne skupine.

Sledila je malica nato pa poučen sprehod po Cerknem. Učenci so spoznali kraj in njegove glavne znamenitosti. Po večerji smo se odpravili na večerni sprehod z lučkami. Sedaj pa se že pridno pripravljamo k počitku.

Prvi dan je bil po besedah učencev zelo zabaven. 😊 

      2. DAN

Drugi dan šole v naravi se je pričel z budnico učiteljic ob 7.00. Odpravili smo se na okusen in raznovrsten zajtrk, pripravili na plavanje in odpravili na bazen.

Na bazenu so učenci vadili različne plavalne tehnike, se igrali vodne igre, skakali v vodo, se potapljali in izvedli potopljeni vlak.

Po kosilu smo imeli razne popoldanske dejavnosti – izdelovali smo zgradbe iz papirja in preverjali potovanje kroglice. Odpravili pa smo se tudi v muzej, kjer smo podrobneje spoznali Cerkljanske laufarje.

Po napornem in zanimivem dnevu ter obilni večerji so učenci hitro in sladko zaspali. 😊

     3. DAN

Tretji dan so se tretješolci po zajtrku podali na bazen, kjer so s svojimi plavalnimi učitelji naredili velik napredek v plavalnem znanju.

Po kosilu smo se ob sončnem vremenu povzpeli v gozd, tam so učenci gradili bivake s pomočjo šotorskega krila in naravnih materialov. Po prihodu v dom so imeli sproščen družabni čas, nato pa je sledila večerja. Pred kino večerom smo napisali razglednice, ki pa jih bomo jutri odposlali v domače konce.

Prijetno utrujeni smo po ogledu filma padli v postelje. 😊

    4. DAN

Četrti dan so nas prebudili sončni žarki in spočiti smo se odpravili na zajtrk, nato pa na plavanje.

Na bazenu so nekateri učenci že opravili preizkus plavanja. Dosegli so lahko različne plavalne konjičke ali delfinčke. Igrali so se tudi različne vodne igre – skakanje, potapljanje, podajanje žoge…

Po plavanju so nekateri učenci odpisali tudi Kengurujčka – matematično tekmovanje, nato pa smo imeli kosilo.

Po počitku so se učenci udeležili dveh delavnic – poskusi z vodo in gradnja mostu.

Dan smo zaključili z zabavnim večerom, učenci so pripravili zanimive plesne in pevske nastope. Podelila pa se je tudi nagrada za najbolj urejeno sobo. Zmagala so dekleta v sobi “ta kažuhau”.😊

(Skupno 1.090 obiskov, današnjih obiskov 1)